Av. İsmail İlker TürkgülerAVUKATİLKER TÜRKGÜLERVİDEOLARAv. İsmail İlker Türkgüler0312 231 4400

ARAÇ DEĞER KAYBI KİMDEN İSTENİR?

Araç değer kaybı kimden istenir?

Araç değer kaybı, kazada kusurlu olan aracın sürücüsü, sahibi ve aracın sigorta şirketinden istenir. Ama öncellikle bunun için aracın değer kaybının ne kadar olduğunun belirlenmesi gerekir.

Lisanslı trafik eksperleri tarafından araçta değer kaybı, “Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Genel Şartları Gereği Araç Değer Kaybı Esaslarına İlişkin Yönetmelik” şartlarına uyacak şekilde hesaplanarak belirlenir.

Trafik eksperinin hazırladığı “araç değer kaybı raporu” ile kazaya neden olan aracın sigorta şirketine tahsilat için başvurulur. Sigorta şirketi aracın değer kaybını poliçenin limitleri doğrultusunda karşılamakla yükümlüdür.

Hazırlanan bu raporda “araç değer kaybı kimden istenir” konusunda bir açıklama bulunmaz. Bu rapor ile araç değer kaybı; kazada arabanıza hasar veren aracın sürücüsünden, aracın yasal sahibinden ya da aracın sigorta şirketinden istenebilir.

Zorunlu trafik sigortası; araç sürücüsünün ya da araç sahibinin ödemek ile yükümlü olduğu bu zararı karşılamak ile yükümlüdür. Ancak sigorta şirketinin bu sorumluluğu poliçenin limiti ile sınırlıdır.

Yaşanan hasarlı bir trafik kazasının ardından kazaya neden olan aracın sigorta şirketi hem arabanın onarım giderlerini hem de aracın değer kaybını ödemek ile yükümlü olur. Poliçenin limiti yeterli ise bu iki zarar da sigorta şirketi tarafından karşılanır. Sigorta poliçesini aşan geri kalan tutar ise aracın sürücüsünden ya da aracın sahibinden alınabilir.

Araç değer kaybı kimden istenir konusu hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

DEĞERLENDİR
TOPLAM 0 OY
PAYLAŞ
SORU SOR
Hızlı Cevaplar Etkin Çözümler
Av İlker TürkgülerAv. İsmail İlker Türkgüler
0312 231 4400